På Bella Dyreklinik er vi uddannet indenfor ernæring af kæledyr, og vi hjælper gerne med at finde den optimale løsning til netop dit dyr. Foder med den rigtige sammensætning er medvirkende til at holde din hund eller kat sund og rask.
læs mereNYHED-NYHED-NYHED
Betal aldrig mere for en konsultation! Bella Dyreklinik tilbyder nu som en af de første dyrlægeklinikker i området en sundhedsordning på abonnement! Der findes både en ordning til hund og en til kat.
Inden urenligheden tilskrives adfærd, bør det altid undersøges, om urenligheden skyldes blærebetændelse eller urinvejskrystaller.
læs mereDesværre har huden kun ganske få måder at reagere på, hvorfor mange forskellige hudsygdomme ser ret ens ud. Det kræver derfor ofte en del detektivarbejde at få afdækket årsagerne, så man kan bestemme årsagen til symptomerne og dermed behandle hudlidelsen.
læs mereHvornår skal mit kæledyr i narkose?
Når dit kæledyr er hos dyrlægen, er det i nogle tilfælde nødvendigt at berolige kæledyret eller bedøve kæledyret helt. Dette gøres for at undgå at kæledyret føler unødig smerte, angst eller væsentlig ulempe i forbindelse med behandling eller undersøgelse.
Er det farligt for mit kæledyr at komme narkose?
På Bella Dyreklinik anbefaler vi at katte, der ikke skal avles på, bliver neutraliseret. Dette er at foretrække fremfor eksempelvis p-piller, som på længere sigt kan påføre katten bivirkninger.
læs mereHvis en hund eller kat kaster op og/eller har diarre, kan det være tegn på en helt banal irritation i mave-tarmsystemet. Men det kan også være udtryk for en mere alvorlig lidelse såsom infektion, allergi, parasitter, fremmedlegeme, organsygdom eller forgiftning.
læs mereHar du mistanke om at din hund eller kat har orm skal du kontakte en dyrlæge. På Bella Dyreklinik kan vi ved undersøgelse af afføringen under mikroskop afgøre, om der er ormeæg i afføringen.
læs merePå Bella dyreklinik tjekker vi altid dyret igennem til det årlige sundhedstjek, men nogle gange kan det være nødvendigt med yderligere undersøgelser hos det ældre dyr, for at afdække begyndende sygdomme. Læs mere for at se nogle af de lidelser, som oftest optræder hos de ældre dyr.
læs mereLæs mere om tilbageholdte mælketænder, tandsten, tandskader og caries.
læs mereUrinvejene omfatter de øvre urinveje; nyrerne og urinlederne fra nyren til blæren samt nedre urinveje; blæren og urinlederen fra blæren og til de ydre kønsorganer. Sygdomme i urinvejen omfatter både akut og kronisk sygdom i nyrerne samt blærebetændelse og urinvejskrystaller eller stendannelser.
læs mereHunde og katte skal vaccineres regelmæssigt, fordi man herved beskytter dem mod alvorlige sygdomme, som man ikke har nogen effektiv behandling imod.
læs mereKatte-ejerens 9 bud - Sådan tager du ansvar for din kat
Kattens Uge afholdes hvert år i uge 39. I Kattens Uge sætter dyreklinikker, internater, dyreværnsforeninger, katteregistre og andre fokus på katten og på det ansvarlige katte-ejerskab.
FORMÅLENE MED KATTENS UGE
•At øge bevidstheden om det ansvarlige ejerskab
•At øge antallet af mærkede og registrerede katte
•At øge antallet af neutraliserede katte
•At mindske antallet af katte på internaterne
•At mindske antallet af dumpede katte
•At mindske antallet af uønskede killinger
•At mindske antallet af ejerløse katte.
HVEM STÅR BAG KATTENS UGE?
Bag kampagnen står danske dyreværnsorganisationer, dyrlæger og katteregistre.
I arbejdsgruppen bag Kattens Uge, sidder repræsentanter for:
•Dansk Katteregister www.dansk-katteregister.dk
•Den Danske Dyrlægeforening www.ddd.dk
•Det Danske Katteregister www.katteregister.dk
•Dyrefondet www.dyrefondet.dk
•Dyrenes Beskyttelse www.dyrenesbeskyttelse.dk
•Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation (DOSO) www.doso.dk
•Inges Kattehjem www.inges-kattehjem.dk
•Kattens Værn www.kattens-vaern.dk.
Arbejdsgruppen følger udviklingen på katteområdet i Danmark, bl.a. med hensyn til en kattelov, videnskabelige undersøgelser af kattenes forhold i Danmark og andre tiltag for at højne kattens status i vores land.
Arbejdsgruppen udvikler også idéer og materiale til dyreklinikker, internater, dyreværnsorganisationer og andre, der gerne vil være med til at sætte fokus på kattens velfærd. Denne e-bog er blevet til i arbejdsgruppen og henvender sig til den enkelte katteejer. Alle er velkomne til at dele e-bogen.
KONTAKT TIL ARBEJDSGRUPPEN
Arbejdsgruppen har udarbejdet materialet til alle, der vil være med til at sprede budskabet om det ansvarlige ejerskab.
For yderligere information kontaktes Karin Melsen, Fagpolitisk konsulent, Den Danske Dyrlægeforening
Tlf. 39 13 10 88. E-mail: km@ddd.dk