Gode råd til nytår og fyrværkeriangst

Gode råd til nytår og fyrværkeriangst

I teksten står der hund, men mange af rådene kan også bruges til katte og mindre dyr

Gemmested: Giv din hund et sted hvor den har mulighed for at finde ro. Mange hunde vil foretrække en hule, så hvis din hund tidligere har gemt sig under sengen, så byg hulen færdig for den med et tæppe. Klargør gerne stedet i begyndelsen af december, så din hund bliver glad for det. Motiver den til at bruge hulen med godbidder, og ros den hvis den selv går derhen. HVIS din hund er mere tryg ved at være tæt på dig d. 31/12, så skal den have lov til det.

Motion: Sørg for, at din hund får tilstrækkelig motion i tiden op til nytårsaften og på selve dagen. Hav den i line, da den kan løbe væk, hvis den bliver forskrækket af f.eks. et højt brag. Leg desuden med hunden, og giv den forskellige små opgaver, f.eks. i form af søgeøvelser, så den bliver mentalt træt. Luft din hund kort ved 18-tiden d. 31/12 så den får besørget inden det går løs.

Masker lydene: Spil gerne musik for din hund. Det gør den mindre opmærksom på lyde udefra. OBS ikke radio eller tv, da der er fyrværkerilyde her d. 31/12

Træk gardinerne for: Da fyrværkeri også er forbundet med usædvanlige lysglimt og blinken i mærkelige farver, så masker dette med gardiner/persienner/tæpper eller lagener så din hund ikke ser lysene

Leg med din hund: Hvis din hund er oplagt, så leg meget gerne med den. Leg bremser udviklingen af angst. Du kan både øve lydighed, kom/sit/bliv/pote mv. som din hund kender og er tryg ved ligesom du også kan lave forskellige find godbidden lege.

Vær obs på din hunds adfærd: Hold øje med din hunds adfærd. Du må ikke afvise hunden, hvis den søger kontakt, og gerne vil putte hos dig. Det er vigtigt, at du er rolig, afslappet og opfører dig som du plejer. Ikke noget med at fare hen til vinduet, for hvis du er opfarende og bange vil du bekræfte din hunds angst, og hermed forstærke den. Du må gerne trøste, men ikke ynke.

Tænk over din og dine gæsters adfærd: Lad være med at fyre bordbomber af og lave en masse larm, få gerne de nærmeste naboer med på samme koncept. Ovenstående larm kan være første skridt på vejen til fyrværkeriangst.

ALDRIG med ud og se fyrværkeri: Tag aldrig din hund med ud og se fyrværkeri, den skal være luftet inden. Lad den heller ikke være alene indenfor imens du selv går ud. I værste fald kan din hund udvikle både fyrværkeri- og alene-hjemme-angst. Det samme gælder i øvrigt hvis du ved der kommer torden. En mulig løsning kunne også være at tage væk, eller få din hund passet et roligt sted d. 31/12.

Suppler med kosttilskud eller medicin: Hvis din hund allerede er bange for høje lyde, så kontakt os, og vi kan i fællesskab finde den bedste kombination af kosttilskud og/eller medicin til din hund.

Larm giver lækkerier: Find de lækreste godbidder frem, og del dem i meget små stykker. Hver gang du hører brag, hvin eller susen skal du give din hund et stykke godbid. På den måde vil din hund lære at forbinde lydene med godbidder, altså noget godt, som man ikke skal være bange for. Leg legen hele året rundt, og indfør den tidligt i en hvalps liv, så den lærer, at høje lyde medfører noget godt. Det forebygger fremtidig ængstelse.

Kontakt os

  • Adresse

    Frederikssundsvej 127
    2700 Brønshøj

  • Døgnvagt

    For akut tilskadekomne dyr

    Ring først på tlf. 38 80 01 27

  • Åbningstider

    Der kan bookes konsultation fra kl. 9.00 man-tor samt 9.30 fredag.

    Dyrlægerne træffes i tlf. tiden 8.30 – 9.00 og 13.00-13.30.

    Øvrige åbningstider:
    Mandag: 8.30 – 19.00
    Tirsdag: 8.30 – 17.00
    Onsdag: 8.30 – 17.00
    Torsdag: 8.30 – 17.00
    Fredag: 8.30 – 17.00

Netdyredoktors nyhedsbrev

Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.
Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Netdyredoktor.dk vil bruge de informationer, du giver os i denne formular, til at kontakte dig og holde dig opdateret på emner om dit dyr. Bekræft venligt, at vi må kontakte dig ved at sætte kryds her: