Hudsygdomme hos hund

Der er mange forskellige sygdomme, der kan vise sig som hudforandringer Skrevet af Annette Staun |

Desværre har huden kun ganske få måder at reagere på, hvorfor mange forskellige hudsygdomme ser ret ens ud. Det kræver derfor ofte en del detektivarbejde at få afdækket årsagerne, så man kan bestemme årsagen til symptomerne og dermed behandle hudlidelsen.

Undersøgelse af hudproblemer

På Bella Dyreklinik sætter vi god tid af til konsultationen.

Dyrlægen vil indledningsvis stille en hel del spørgsmål, som sammen med undersøgelsen af dyret, vil lede i retning af en mulig diagnose. Det vil være en god idé, hvis du har tjekket hvilket foder hunden spiser, eventuelle fodertilskud den får, samt oplyser om den er i behandling for andre sygdomme, som vi ikke kender til.

I klinikken har vi i forbindelse med konsultationen mulighed for at lave en del indledende undersøgelser såsom kæmning, hårprøve, hudskrab, tapetest og svaberprøve, som vi undersøger i vores eget laboratorie. Har vi allerede her stillet en diagnose vil en passende behandling kunne iværksættes. Alternativt må der suppleres med videre undersøgelser som eksempelvis dyrkning i speciallaboratorie, blodprøver for andre sygdomme og - allergi.

Årsager til hudforandringer

Almindelige årsager til hudforandringer hos hunde og katte er: Parasitter som eksempelsvis lopper, skabmider og hårsækmider, primære eller sekundære infektioner med bakterier eller svamp, allergier, hormonforstyrrelser, ernæringsforstyrrelser samt de mere specielle arvelige eller immunmedierede hudsygdomme.

Du kan her se en Youtube video om, hvordan du bedst vasker hunden: vask af hund.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.