Beskyt dit kæledyr mod lopper

Vejledning om lopper

Loppen er vidt udbredt, og mange oplever da også at “få lopper” i hjemmet. Vi oplever dog problemet i mindre omfang end tidligere, da der idag er mange forskellige forebyggende midler tilgængelige.

Hvornår ser vi lopperne?
Risikoen er størst sensommer og efterår, men lopper findes hele året. Der findes både en katteloppe og en hundeloppe, men ofte finder vi kattelopperne på både hunde og katte. Loppen er et mørkebrunt insekt med 6 ben, der er udviklet til at springe med.

Hvad er symptomerne?
Har hunden eller katten fået lopper, vil den klø eller bide sig, pelsen kan få et kedeligt udseende, huden bliver irriteret og der kan opstå sår som følge af kløen. Det kan være svært at påvise lopper på katte, da de ofte soignerer sig meget og dermed fjerner de generende lopper. Katten vil dog ofte klø sig ved hals, nakke og hoved, mens hunden typisk vil klø sig ved haleroden.

Hvordan påvises lopper?
Er du i tvivl om dyret har lopper kan du kæmme dyret eller børste pelsen henover et stykke hvidt papir og stænke vand derpå. Bliver det rødligt er der tegn på loppeekskrementer og dermed lopper.

Hvorfor er lopper et problem?
Nogle dyr udvikler allergi imod loppens spyt. Dyrene vil reagere med meget voldsom kløe på selv et enkelt loppebid og kræver derfor varig forebyggende behandling.

Lopper angriber hunde og katte, men i mangel på egnede værtsdyr, kan lopperne gå til angreb på mennesker. Stikkene ligner små myggestik, og de klør!

Hvordan smitter de?
Hunde eller katte kan smittes ved at omgås andre dyr med lopper, eller blot ved at færdes, hvor der tidligere har gået et dyr med lopper. Lopper smider æggene i omgivelserne og her gennemgås en livscyklus som larve og puppe indtil den voksne loppe klækkes. Den voksne loppe skal have kontakt til et værtsdyr for at overleve. Æg og pubber derimod kan overleve længere tid (overvintre) i omgivelserne. Derfor vil man nogle gange opleve en voldsom loppesmitte, når sommerhuset åbnes om foråret.

Hvordan behandles loppeangreb?
Heldigvis kan loppeangreb behandles og forebygges, og selv hvis man har fået boligen fyldt med lopper og deres afkom, er der hjælp at hente. Der findes i dag flere forskellige loppemidler, hvoraf nogle virker på de voksne lopper, mens andre også har effekt på smitten i omgivelserne. Nogle findes i håndkøb, andre skal udleveres på recept. Udover at behandle dyret anbefaler vi på Bella Dyreklinik, at man støvsuger grundigt langs paneler og der, hvor dyret opholder sig mest. Efterfølgende smides støvsugerposen ud. Tæpper, kurve og lignende vaskes ved 60 grader.

Tror du din hund eller kat har lopper er du meget velkommen til at komme ned på klinikken og få en snak omkring behandling og forebyggelse. Vi har mangeårig erfaring og kendskab til de forskellige midler, der findes i handlen i dag. Bella Dyreklinik forhandler blandt andet Bravecto.

Kontakt os

  • Adresse

    Frederikssundsvej 127
    2700 Brønshøj

  • Døgnvagt

    For akut tilskadekomne dyr

    Ring først på tlf. 38 80 01 27

  • Åbningstider

    Der kan bookes konsultation fra kl. 9.00 man-tor samt 9.30 fredag.

    Dyrlægerne træffes i tlf. tiden 8.30 – 9.00 og 13.00-13.30.

    Øvrige åbningstider:
    Mandag: 8.30 – 19.00
    Tirsdag: 8.30 – 17.00
    Onsdag: 8.30 – 17.00
    Torsdag: 8.30 – 17.00
    Fredag: 8.30 – 17.00

Netdyredoktors nyhedsbrev

Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.
Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Netdyredoktor.dk vil bruge de informationer, du giver os i denne formular, til at kontakte dig og holde dig opdateret på emner om dit dyr. Bekræft venligt, at vi må kontakte dig ved at sætte kryds her: