Hvordan får jeg min kat i transportkassen?

Gode råd til at få din kat i transportkassen

Tips til hvordan du vænner din kat til transportkassen, og hvordan du kan få den derind i en nødsituation.

Det er vigtigt at kunne få sin kat i en transportkasse, så den kan komme til dyrlægen, både i forbindelse med sundhedseftersyn og vaccination og hvis den kommer til skade eller bliver syg.

Hvorfor kan min kat ikke lide transportkassen?

Katte har det bedst med ting de kender, og de har brug for at vænne sig til nye ting. Derfor anbefales det at gøre transportkassen til en del af din kats hverdag, som den bliver tryg ved og glad for.

Forsøg at være rolig når du skal have din kat i transportkassen inden et dyrlægebesøg. Din kat kan mærke hvis du er nervøs og stresser rundt, og det vil smitte af på den.

Katte lærer ikke noget af at blive straffet eller skældt ud, tværtimod. De husker hvis de har haft dårlige oplevelser med at blive mast ind i transportkassen eller halet ud imod deres vilje.

På samme måde, så husker katte også positive ting i forbindelse med transportkassen, som tryghedsfølelse, lækker mad, dejligt bløde tæpper og gode dufte (eksempelvis catnip eller feliway).

Hvordan bliver min kat glad for sin transportkasse?

Målet er, at din kat kommer til at forbinde transportkassen med noget positivt, og vænner sig til at gå ind i kassen frivilligt.

Vær indstillet på, at det er en proces, som godt kan tage flere dage, og i nogle tilfælde uger

Stil transportkassen i et rum, hvor din kat opholder sig meget. Læg noget blødt, som katten kender, i kassen, og som dufter af dig, eventuelt kombineret med produktet feliway, som også har en beroligende duft. Læg også gerne lidt snacks og legetøj i transportkassen. Ofte vil du som det første bemærke, at din kat har spist de snacks du har lagt i kassen i løbet af natten, og herfra er det at forsætte med at lægge snacks, samt når du ser katten i transportkassen at belønne den med flere snacks/legetøj/eller at du kæler med den.

Hvordan gør jeg hvis jeg skal til dyrlægen, men ikke har nået at vænne min kat til transportkassen?

Stil transportkassen i et lille rum med få gemmesteder og forbered den som beskrevet ovenfor.

Få katten ind i rummet, luk døren, og bevæg dig roligt, imens du med snacks og legetøj forsøger at guide din kat ind i transportkassen.

Hvis dette ikke virker, så tag toppen af kassen og stil underdelen med åbningen ind imod en væg. Løft din kat med rolige bevægelser op i underdelen, sæt overdelen på og til sidst lågen. Se nedenstående foto.

Kilde: https://catvets.com/public/PDFs/ClientBrochures/Cat-to-Vet-HandoutPrint.pdf

Kontakt os

 • Adresse

  Frederikssundsvej 127
  2700 Brønshøj

 • Døgnvagt

  For akut tilskadekomne dyr

  Ring først på tlf. 38 80 01 27

 • Åbningstider

  Der kan bookes konsultation fra kl. 9.00 man-tor samt 9.30 fredag.

  Dyrlægerne træffes i tlf. tiden 8.30 – 9.00 og 13.00-13.30.

  Øvrige åbningstider:
  Mandag: 8.30 – 19.00
  Tirsdag: 8.30 – 17.00
  Onsdag: 8.30 – 17.00
  Torsdag: 8.30 – 17.00
  Fredag: 8.30 – 17.00

Netdyredoktors nyhedsbrev

Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.
Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Netdyredoktor.dk vil bruge de informationer, du giver os i denne formular, til at kontakte dig og holde dig opdateret på emner om dit dyr. Bekræft venligt, at vi må kontakte dig ved at sætte kryds her: