Sundhedseftersyn – hund

Din hunds forskellige behov og mulige skavanker igennem livet

Hvalpens sundhedseftersyn (ca. 0-7 måneder)

Ved sundhedseftersyn i de første 7 måneder af din hunds liv lægger vi stor vægt på, at den bliver fortrolig med at gå til dyrlægen. Vi bruger ekstra tid på at lege lidt med den i venteværelset, og roser og giver godbidder når den går op på vægten og undersøgelsesbordet. Ved selve undersøgelsen forsøger vi også at gøre det til en leg, og langsomt vænne hvalpen til at vi rører ved den alle steder. Vi har fokus på om hvalpen er født med nogen skavanker, og om den er sund og rask. Vi lytter på hjerte, vi tjekker tandstillingen, vi tjekker form på øjne, ører og næse samt om her er tegn på infektion. Vi mærker på hele kroppen, føler efter eventuelle brok, og om ben og ryg er velproportionerede, samt for hanhundenes vedkommende om de har 2 testikler i pungen. Vi giver vaccine og chip samt ormekur, hvis det er nødvendigt. Vi taler om fodring, kloklip, tandbørstning, forsikring og lidt om basal træning (alene hjemme, renlighed, gå i snor, komme når man kalder).

Unghundens sundhedseftersyn (ca. 7-18 måneder)

Når din hund er unghund sker der rigtig mange ting. Din hund bliver kønsmoden samt gennemlever sin teenageperiode, og den når sin udvoksede størrelse. Ligesom da den var hvalp tjekker vi alt igennem. Vi har ekstra fokus på dens led, da mulige problemer ofte opdages i denne alder. Hvordan er din hunds bid nu, når den har skiftet tænder, og har den tilbageholdte mælketænder? For begge køns vedkommende kan der være behov for at tale om ændret adfærd i forbindelse med løbetid/kønsmodenhed samt overvejelser om sterilisation eller kastration.

Den voksne hunds sundhedseftersyn (ca. 1,5 – 7 år)

Når din hund er voksen skal vi til at have mere fokus på sygdomsforebyggelse. Den har nu fået en alder, hvor vi kan begynde at lægge mærke til om der har været nogle gentagende tilfælde af sygdom fra eksempel mavetarmkanalen, huden eller urinvejene. Ligesom tidligere undersøger vi alt, men måske er der behov for at gå yderligere i dybden med noget bestemt.

Den meget voksne hunds sundhedseftersyn (ca. 7-17+)

Når din hund har 7 års livserfaring eller mere er vi ekstra opmærksomme på slidgigt, hjertelidelser, paradontose og sygdom i organer som nyrer og lever. Ligesom tidligere i din hunds liv går vi det hele igennem, men vi er ekstra opmærksomme på om nogle af de ovenfor nævnte aldersbetingede skavanker er til stede, samt hvordan vi kan behandle eller lindre dem.

Kontakt os

 • Adresse

  Frederikssundsvej 127
  2700 Brønshøj

 • Døgnvagt

  For akut tilskadekomne dyr

  Ring først på tlf. 38 80 01 27

 • Åbningstider

  Der kan bookes konsultation fra kl. 9.00 man-tor samt 9.30 fredag.

  Dyrlægerne træffes i tlf. tiden 8.30 – 9.00 og 13.00-13.30.

  Øvrige åbningstider:
  Mandag: 8.30 – 19.00
  Tirsdag: 8.30 – 17.00
  Onsdag: 8.30 – 17.00
  Torsdag: 8.30 – 17.00
  Fredag: 8.30 – 17.00

Netdyredoktors nyhedsbrev

Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.
Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Netdyredoktor.dk vil bruge de informationer, du giver os i denne formular, til at kontakte dig og holde dig opdateret på emner om dit dyr. Bekræft venligt, at vi må kontakte dig ved at sætte kryds her: