Vaccination af kanin

Vaccination af kanin

Vaccination af kanin

Få din kanin vaccineret imod Myxomatiose (Kaninpest) og Rabbit Haemorrhagic Disease (RHD) både type 1 og type 2 for 805 kr. Har du to kaniner er prisen for nummer to 625 kr.

Inden vaccinationen foretager vi også et sundhedstjek af din kanin, hvor vi kigger på øjne, ører, næse, pels, tænder og negle. Vi lytter på hjerte og lunger samt vejer din kanin og rådgiver også gerne om fodring. Det hele bliver noteret i kaninens sundhedsbog, som du får med hjem.

Vi skal se din kanin 2 gange med ca. 2 ugers mellemrum.* Begge besøg er inkluderet i tilbuddet.

  • Både Myxomatose (Kaninpest) og RHD er virus sygdomme.
  • Hvis en kanin bliver smittet med en af de to sygdomme vil den i over 90 % af tilfældene dø.
  • Alle kaninracer og vilde kaniner kan smittes med de to sygdomme.

Myxomatose (Kaninpest)

Symptomerne på Myxomatose (Kaninpest) er hævelser i hovedet samt hævelser omkring kønsorganerne og endetarmsåbningen. I løbet af 1-2 dage bliver hævelserne bliver så store, at kaninen får svært ved at se, spise og drikke. Der findes ingen behandling, og kaninen vil dø i løbet af et par uger.

Myxomatose (Kaninpest) smitter ved direkte kontakt imellem kaniner, og med blodsugende insekter som lopper og myg.

Hvis en kanin bliver smittet med Myxomatose vil der gå 5-14 dage inden den bliver syg.

Rabbit Haemorrhagic Disease (RHD)

Kaniner smittet med RHD vil som oftest dø uden at have vist mange symptomer, dog vil de være sløve og triste i nogle timer inden de dør. I nogle tilfælde ser man feber og kramper i et døgn inden kaninen dør.

RHD spredes også ved direkte kontakt, men da der også er smitte i urin, afføring og spyt kan smitte også overføres med vand- og madskåle, børster og seler mv.

Hvis en kanin smittes med RHD går der 1-3 dage inden den bliver syg.

*Årsagen til at vi skal vaccinere din kanin ad to omgange er, at vaccinerne imod RHD type 1 og RHD type 2 ikke må gives på én gang.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.