Gode råd om krybdyr

Krybdyr Skrevet af Annette Staun |

Gode råd fra Bella Dyreklinik - før du køber

Krybdyr stiller særlige krav til pasning og pleje. Som krybdyrejer må man tilegne sig baggrundsviden om dyrenes levesteder; hvilke temperaturer de kræver, hvad de spiser, skal de have vinterdvale og er de svære at holde i terrarium. Det er meget vigtigt, at du sætter dig ind i de optimale forhold for netop den dyreart du har udset dig, før du anskaffer dyret.

Værd at vide

Køb et sundt, velnæret dyr, helst opdrættet i terrarium fremfor i naturen. Køb kun dyr fra steder, hvor hygiejnen er god og dyrene ser ud til at trives. Anskaf kun lovlige dyr, og vær opmærksom på at nogle dyr kan være omfattet af Washingtonkonventionen, med krav om medfølgende CITES certifikater.

Køb kun ufarlige dyr; giftslanger og krokodiller hører slet ikke hjemme i private terrarier. Andre krybdyr bliver så store, at det er vanskeligt at give dem ordentlige forhold. Sæt nye dyr i karantæne, før de sættes ind til allerede anskaffede dyr. Sørg for at lysforhold, varmekilder og luftfugtighed er optimale i terrariet, som gerne må indrettes, så det ligner dyrets naturlige levested.

Krybdyr er ikke kæledyr, og de trives bedst i terrariet. Man bør også sørge for, at dyrene ikke kan slippe ud, hvilket især slanger er gode til. Slip ALDRIG dyrene løs i naturen. Syge dyr skal undersøges og behandles hos dyrlægen, ligesom andre dyrearter.

Bella Dyreklinik rådgiver gerne om terrarieforhold, fodring og pleje for de forskellige krybdyr.

Man kan også hente vejledning hos Nordisk Herpetologisk Forening.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.